Assalamualaikum and welcome, everyone! This is an official blog of 8th Generation of Bestarians.

Saturday, 4 June 2011

perhatian

assalamualaikum...,

mewakili para admin blog bestari-2009,(admin tak rasmi)
kami ingin beberapa sukarelawan yang sudi menawarkan diri mereka sebagai author atau dalam bahasa melayunya penulis,.mahu lebih tepat,pengarang blog ini

ciri-ciri yang kami mahukan dalam author/penulis/pengarang:

1-mampu menarik para pembaca
2-berkebolehan untuk menulis post yang bermakna serta bermanfaat
3-sentiasa mengetahui perkembangan sekolah terchenta,..sambestari,=)
4-mampu menulis post yang tidak terlalu panjang,dan menarik ,serta penggunaan ayat yang tidak begitu
bersastera sehingga pembaca terpaksa membelek kamus dewan
5-cakna dengan isu semasa,
6-hasil penulisannya tiada mengandungi unsur politik yang berlebihan .
7-berkemampuan untuk menulis dalam tiga bahasa, bahasa melayu,bahasa inggeris, dan bahasa arab.
8-akhir sekali,.rajin menulis post.

mudah bukan ciri-ciri ini,jika andalah orangnya,cepat-cepat menawarkan diri,.=))


tapi yang paling penting sekali,ikhlas,tak rasa terpaksa,..

-wassalam,.

7 comments:

Muhammad Nazreen said...

kalau dah daftar jadi author, kne update post brp kali atau brp kerap?

admin said...

erm, sorry lambat reply.

kalau ikut perbincangan masa haritu, kalau tak silap, seminggu sekali kot. sorry, tak berapa nak sure. cuba rujuk dekat reng.

cdiq said...

salam-

mungkin seribu sekali,.tapi kalau ada info terbaru boleh lah dikongsi secepat mungkin



-jazakAllahu fikum

cdiq said...

maaf tersilap,.seminggu sekali,.seribu sekali pula

ATULDOM said...

ermm, x bleh ker klo mcm ramai2 jd author? hee..

cdiq said...

sebenarnya kalau boleh tak nak ramai-ramai,bayangkanlah jika sambutan hari raya,.kalau author 25 orang ,tak kan lah nak 25 post pasal raya,sebab for sure lah masing-masing nak tunjuk komitmen pada masa tu kononnya lah

ATULDOM said...

cdiq:betulbetul.

ghai: hehe, bleh jer nk jd author, tp mmg wajib kne post yerh? kdgkdg post leh? ^_^"